Economie

Comuna Poșaga dispune de însemnate cantități de calcar.

Comuna Poșaga, fiind așezată într-o zonă de munte, respectiv între Muntele Mare și Munții Trascăului dispune de însemnate cantități de calcar, care se pot folosi în construcții și pietruiri de drumuri. Mai există o rocă la satul Lunca Arieșului numită andezit foarte bună la construcția de șosele și autostrăzi.

Comuna mai dispune de suprafețe întinse de pădure, respectiv jumătate din teritoriul comunei este acoperit cu pădure. O parte din cetățenii comunei se ocupă cu exploatarea pădurii și prelucrarea lemnului în special cei care și-au redobândit proprietățile.

În ceea ce privește infrastructura, pe raza comunei Posaga există o rețea de drumuri forestiere, județene și comunale împărțite astfel: drumuri forestiere 45 km, drumuri județene 3 km și drumuri comunale - 16 km, 14 km vicinale și 47 km neclasificate.

În comună există rețea  de telefonie mobilă cu acoperire pentru operatorii : Telecom, Orange, Vodafone, Digi, RCS&RDS. 

În ceea ce privește rețeaua de apă, la nivel de comună, în satul de centru respectiv Posaga de Jos și satul Lunca Arieșului a fost finalizat un proiect pe fonduri guvernamentale pentru introducerea apei potabile cu cișmele stradale din anul 2009. În satul Săgagea este în derulare un proiect de alimentare cu apă potabilă la gospodării care va fi finalizat în anul 2019 .